Beklediğimiz Kar Yağmıyorsa

 Hava durumunu her kontrol ettiğimde bir kar tanesi görüp yüreğim hopluyor ama  ya karla karışık yağmur oluyor ya da hiç yağmıyor. Şöyle dolu dolu yağsa da biz de kardan adam yapsak, kartopu oynasak diye bekliyoruz günlerdir ama bir minik kar tanesi bile göremedik. Yeni yıl ağacımızı ve ışıklarımızı kaldırınca da en azından bir kış ağacına dönüştürelim dedik. Oldum olası severim katlama ve kesme ile yapılan kar tanelerini. Gel gör ki yapmayalı sanki yıllar olmuş 😅 Nerden katlıyorduk, nasıl kesiyorduk, neden 6 değil 4 ucu oldu bunun acaba derken bir kaç  kar tanesini ziyan etmiş olabilirim 🙈 Ama sonunda doğru yolu bulup tamamlayabildim kar tanelerini. 



Bizim miniğin yalnızca seyircisi olduğu bu çalışma makas kullanmayı bilen çocuklarınız için sonsuz sayıda kar tanesi üretebileceğiniz bir etkinlik aslında. Hem makas kullanma becerilerini geliştirebilir, hem özgün tasarımlar oluşturmalarına destek olabilirsiniz. Her bir çizgide gerçekten bambaşka şekiller çıkıyor ortaya. Şimdiden uyarayım biraz da bağımlılık yapıyor.  😅Yaş grubuna uygun olarak kar tanelerinin oluşumu, şekilleri, kış mevsimi hakkında konuşarak çalışmanıza ön hazırlık yapabilirsiniz. Aşağıdaki video katlama için özellikle tavsiye ettiklerimden. 


Aşağıdaki görseller One Little Project sayfasından. Ayrıca sayfada farklı kar tanesi modelleri ve pdf formatında template dosyaları da var. Mutlaka göz atın. 😉









Yorumlar