Karantina Önerileri 23/ Doğada Renk Avı

Çocuklarla doğada renk avına var mısınız🤩 Hazırlaması basit, her yaş düzeyine uyarlanabilir, hem öğreten hem eğlendiren bir renk avı. Bu etkinlikle yaş düzeyine uygun sohbetlerin soruları neler olabilir bakalım mi birlikte? 🤔 📌Hangi renklerde nesne ya da canlı bulduk doğada, hangi renklerden hiç bulamadık? 
📌En çok ve en az karşılaştığımız renkler hangileri? 
📌Kartlarda olmayan bir renkle karşılaştık mı? 
📌 Bir çiçekte kaç renk olabilir? (Örneğin papatya çiçek bölümü sarı,beyaz dal bölümü yeşil 3 renk 😉). 
📌 Sararan çimler, kuruyan renk degistiren yapraklar gibi doğanın yaşam döngüsüne ait öğeleri de yaş düzeyine uygun olarak listenize ekleyebilirsiniz. Bu renk değişiminin sebebini, yılın hangi zamanlarında neye bağlı olarak renk değişimi gözlemlediğimizi konuşabilirsiniz. 
📌En önemlisini sona sakladım😊 Doğayla bağ kuran çocuklar yetiştirmek istiyorsak doğada olmanın, bunca renge, güzelliğe erişebilmenin onlara ne hissettirdiğini soralım bir de çocuklara. Yokluğunda ya da zarar gördüğünde ne hissedeceklerini de.. Soralım ki bu güzelliğe karşı sorumluluklarının bilincinde olabilsinler ve çevre ile ilgili duyarlılık ve farkındalık kazandırabilelim 🙏Biliyorum uzun oldu biraz ama buraya kadar okuyanlara teşekkürler🥰 oynayacak olanlara iyi eğlenceler🥳🥳 .










Yorumlar