Okul Dışarda Gününü Kaçırmayın



Bakın ne diyor Okul Dışarıda Ekibi;
“Okul Dışarıda Günü hem evlerde hem de okullarda, açık havada oynamayı ve öğrenmeyi kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir harekettir. Her yıl iki farklı tarihte düzenlenen Okul Dışarıda Günü’nde öğretmenler sınıfları için açık havada geçirilecek özel bir gün organize ederler. Korona virüs kriziyle karşı karşıya olduğumuz bu günlerde Okul Dışarıda Günü de 2020 yılında her zamankinden biraz farklı olacak. Doğa ile bağ kurmak refah duygumuzu yeniden iyileştirebilir. Çocuklar için bu bağı kurmanın yolu, açık havada ve doğada olmanın yanı sıra, kapalı mekanlarda da doğal materyaller ile oyun oynamaktan geçiyor.

Önümüzdeki haftalarda, bahçeniz, balkonunuz ve hatta oturma odanız gibi her yerden oynanabilecek oyunlarla doğaya bağlanmak için fikirler paylaşacağız! Ve bir sonraki Okul Dışarıda Günü olması gereken 21 Mayıs’ta, herkesi Doğamızda Oyun Var temasıyla bu bağın önemini kutlamaya davet ediyoruz!
21 Mayıs’ta doğayı temsil edecek kıyafetlerini giy ve yaratıcılığını dünyayla paylaş! Eski kıyafetleri doğal boyalar kullanarak yenilemekten geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak kıyafetlerimizi doğayı temsil edecek şekilde yeniden tasarlamaya kadar birçok fikri sizlerle paylaşacağız. Eğer mümkünse, bu tasarımlarınızla tüm gününüzü açık havada geçirebilirsiniz. Evden çıkamıyorsanız tasarımlarınızı balkonlarınızdan veya camlarınızdan sergileyebilir, komşularınızı gülümsetebilirsiniz. Bunun herkesin katılabileceği bir şey olduğunu unutmayın! Ne yaparsanız yapın, yaptıklarınızı 21 Mayıs günü #DoğamızdaOyunVar ve #PlayfulNature etiketleri ile sosyal medyadan paylaşın."

Biz de evde doğadan topladıklarımızla ürünler oluşturmaya başladık. Bugünlerde doğadan kopmak yerine doğayı eve getirmek hepinize iyi gelecek. Biz bunları tasarlarken zamanın nasıl geçtiğini anlamadık bile. Size de tavsiye ederiz. 😊







Yorumlar