Karantina Önerileri 8/ Simetriyi Anlamak

Simetriyi çok basit anlatımla bir cismin aynadaki görüntüsü olarak açıklayabiliriz. Simetri çocuklarda görsel algı gelişimden el-göz koordinasyonu gelişimine, estetik duygusuna kadar birçok alanı destekler. Evrendeki dengeyi ve doğal yapılardaki mükemmellikleri kavrayabilmek, sanat eserlerindeki güzellikleri görmek ve estetik duygular geliştirebilmek için simetrinin kavranması gerekir.  Simetri çocuklarda informal olarak gelişen bir kavram olduğu için ilk olarak çocukların bildikleri nesnelerin resimlerinden başlamak iyi bir fikir olacaktır. Sizlerin de çok basit bir şekilde hazırlayabileceği aşağıdaki gibi görselleri ilk aşamada kullanabilirsiniz. 










Bu görselleri birlikte inceleyerek nelerin eksik olduğunu çocuğunuza sorun. Ardından bir aynayı orta çizginin tam üzerine yerleştirin ve tamamlanan resmi birlikte inceleyin. Daha sonra aynayı kaldırarak resmi çocugunuzdan tamamlamasını isteyebilirsiniz. 

 Simetri ile ilgili yapabileceğiniz eğlenceli bir başka etkinlik daha var. Çocuğunuzun fotoğrafını çekerek çıktısını alın, orta hattan kesin ve başka bir kağıda yapıştırın. Aynada kendi yüzünü inceleyerek yüzümüzdeki simterinin farkına varmasını sağlayın. Ardından da fotoğrafı tamamlamasını isteyin. 

Yorumlar