Düşle Yaşa Atölyesi




Düşle Yaşa Atölyesi'ni duydunuz mu? Duyanlar duymayanlara anlatsın, merak edenler buraya toplansın. 😇 Sayfasında masalları, hikayeleri can kulağıyla dinleyen, oyunlarla eğlenen, bilmecelere tekerlemelere doymayan çocukları görünce biz çok merak ettik doğrusu. 
Düşle Yaşa Atölyesi'nin mimarı Nuriye (Koç) Levent. Yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının en büyük ihtiyaçlarından biri anadilleri olan Türkçeyi öğrenmek ve sürdürebilmek. Bu anlamda Amstelveen’de yaşayanlar şanslı, sayfayı takip edenler de çok güzel bir kaynağa sahip. Peki kimdir Nuriye hanım? Merak edenleri böyle alalım 😙

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. Üniversite döneminde başladığı dergi ve gazete muhabirliği çalışmalarını 2001 yılına dek sürdürdü. Nokta, Yankı Dergilerinin yanı sıra son olarak Akşam Gazetesi’nde gazetecilik yaptı. Muhabirlik çalışmaları, eğitim, sağlık, kent haberleri, iş yaşamı, sosyal yaşam alanları üzerinde gerçekleşti. Güncel sosyal ve siyasal sorunlar üzerine inceleme, haber, makale yazıları yazdı. 2001-2003 yılları arasında Türkiye Kızılay Derneği, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde uzman olarak çalıştı. 2003-2010 yılları arasında Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. ‘de Basın ve Halkla İlişkiler Bölüm Sorumlusu olarak görev yaptı. 2010 yılında Hollanda’ya yerleşti. Evli ve bir çocuk sahibi olan Nuriye (KOÇ) Levent, Düşle Yaşa Atölyesi’ni kurdu. Çocukluk döneminin en önemli kazanımının “düşsel gücün” geliştirilmesi gerektiğine yönelik düşünceleri, çocuğu ile gerçekleştirdiği deneyimler ve çalışmaların sonucu tam bir inanca dönüştü. Her çocuğun öğrenme yollarını küçük yardımlarla, basit yönlendirmelerle kendi kendine bulma deneyimi yaşamasının gerekliliği, çocuklara yönelik düşüncelerinin temel çerçevesini oluşturuyor.

Düşle Yaşa Atölyesi, 12 Mart 2016 tarihinde ilk olarak 3-4 yaş grubu ile çalışmalarına başladı. Halen, Amstelveen’de Wijkcentrum Alleman ve Wijkcentrum Het Open Hof’da etkinliklerini yürütmektedir. Grup etkinlikleri, 3-4 yaş ve 6-9 yaş aralıklarına yönelik olup, masal ve hikaye anlatımının yanı sıra, oyun, müzik, resim, bilmece, tekerleme vb. çalışmalarla çocukların dil ve düşsel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıntılı bilgi için: 
Düşle Yaşa Atölyesi Face Grubu
Düşle Yaşa Atölyesi Face Sayfası
@dusleyasa

Yorumlar