Annemi Yetiştiriyorum; güzel duyguları hatırlatan bir dost gibi...

  Bilirsiniz arada sırada çocuklarla kitapları ile ilgili öneriler sunuyoruz. Bu kez annelere, anne adaylarına sesleniyorum. Bu kitabı hemen alıp okuyun!! Neden mi?

Pozitif duygulara odaklandığı için, doğallığı için, bizden biri olduğu için, okuyunca birçok ortak duyguya sahip olduğunuzu anlamanız için, anne olmanın ne büyük bir mucize olduğunu hatırlamanız ve her anın tadını çıkarmanızı öğütlediği için, çocuk gelişimi hakkında pratik ve bilimsel bilgiler sunduğu için...
  Sevgili Özlem AÇAR'in kitabını iki günde bitirdim. Bazen bebeğimi uyuturken, bazen oyun halısı zamanlarımızda kuzucuk agularken. İkinci kitabını sabırsızlıkla bekliyorum. Kitabı okurken bazen güldüm, çoğunlukla da duygulandım. Anneliğin insanı  bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak ne kadar iyileştirdiğini hatırladım. İşte böyle olmalı yahu! Biz kadınlar çok güçlüyüz. Birbirimize de her zaman destek olmalıyız. Düşer gibi olanı tutup kaldırmalıyız, üzerine bir de biz yük yüklememeliyiz.

  Yedi yıl aradan sonra tekrar bir çocuk sahibi olmak, tabiri caizse 7 yaşında bir çocuğunuz varken bir anda sıfıra dönmek hiç de kolay değil. Bir kere ben artık o kadar genç değilim.



Herşeyini kendi başına halledebilen bir çocuktan sonra tamamıyla bana muhtaç olan bir bebeğe teslim olmak, uykusuz gecelere dönüş, iş yaşantısından ayrılmak, ev işleri, dağılan düzen vs. bütün bunlar kolay değil hak verirseniz. Ama bu kitabı okuduktan sonra şöyle bir silkindim. Kendime geldim açıkçası. Terapi etkisi yaptı. Bunaldıkça tekrar tekrar okuyabilirim.😌 Artık dağınıklığa o kadar takmıyorum. İkinci kez anne olmanın keyfini çıkarıyorum. Anı değerlendiriyorum. Kendimi çok daha güçlü hissediyorum. 
Annelik büyük bir lütuf. Dileyen her kadının anne olması en büyük arzum. Annelere tavsiyem; anneliğin zorluklarına odaklanan dış sesleri unutun. Hatta bundan sonra bu seslere karşılık vereceğim ben, siz de deneyin. 😂

Kalemine sağlık Özlem anne, tekrar görüşmek dileğiyle...

Yorumlar

  1. Ne güzel anlatmışsın Deryacım... Önerdiğin kitabı da hemen alacağım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder