Kütüphaneler Haftası Yaklaşıyor! Hazırlıklar tamam mı?

 Ödünç almak, sorumluluk, plan yapma, emanete saygı, zaman kavramı, kitap, okuma sevgisi... Bu kavramlar aklınıza ne getirdi?

 Evet, doğru cevap kütüphane!! Mart ayının son haftasında, Pazartesi günü kutlayacağımız Kütüphaneler Haftası için çalışmalara başlayanlar el kaldırsın :) Ya da buyrun bize katılın..

  • Çocuklarımız ya da öğrencilerimiz ile çocuk temalı kütüphanelere gezi düzenleyebilirsiniz. Örneğin, Ankara'daki okuyucularımız GOP'taki Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi'ne gidebilirler.  Kütüphane 2010 yılında tadilata girdi ve yeni yüzüyle okuyucularına kucak açıyor. Çocukların yanısıra yetişkinler için de bir bölümü var. Mevcudunuz fazla ise randevu almanız gerekecektir. Kütüphane ile ilgili bilgiler şöyle:
Adres: Ali Fuat Başgil Mh. Nene Hatun Cd. No: 57 G.O.P / ANKARA
Telefon: 0.312 436 52 94



Ankara dışındaki illerden kütüphaneler ile ilgili deneyimlerinizi fotoğraflarıyla birlikte bizimle paylaşabilirsiniz. Sayfamızda yayınlamaktan zevk duyarız.

  • Sınıfınızda bir kütüphane oluştururak kütüphanecilik oyunu oynayabilirsiniz. Her kitaba bir numara verip, kitabı ödünç alma ve verme ile ilgili kuralları canlandırma yoluyla aktarabilirsiniz. 
  • Kütüphaneden aldığı bir kitabı zamanında teslim eden, aldığı kitabı yıpratmadan kullanan bir çocuk hakkında öykü yazıp, çocukları kütüphaneye gitme konusunda motive edebilirsiniz.
  • Okulunuzdaki kütüphanede bir saati kendi sınıfınıza ayırıp kitap avı etkinliği yapabilirsiniz. Bu etkinliği kendi yaş grubunuza göre düzenleyebilirsiniz. Örneğin rafları renk/şekil/rakam belirterek adlandırabilirsiniz. Okuduğunuz bir kitaptaki karakterlerin fotoğraflarını raflar arasına saklayabilirsiniz. 
  • Daha büyük yaş grupları için bir bilgiyi bulma oyunu oynayabilirsiniz.
  • Konu ile ilgili izleyebileceğiniz harika bir de videomuz var :)

Bizde bu hafta okulumuz için çocukları etkileyecek yepyeni bir kütüphane tasarladık. Tüller, minderler, sevimli karakterler ve rengarenk harflerle süsledik kütüphanemizi. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi bir de kitap hastanesi oluşturduk kendimize. Bundan böyle yıpranan, buruşan, yırtılan kitaplarımız (umarım artık sayıları çok az olur) sınıfta görevli olacak "Kitap Doktorlarımız" (çocuklarımızın bugün bulduğu isim bu) tarafından tamir-tedavi edilecek ve bir süre kitap hastanesinde iyileştikten (tamamıyla yapışıp sağlamlaştıktan) sonra kütüphanedeki yerini alacak. Gerçek bir kütüphane gibi kitapları ödünç alıp evlerine de götürecekler ve döndüklerinde eğer kitapları yıpratmadan, buruşturmadan geri getirirse kütüphane kartında mutlu yüzleri boyayacağız, aksi halde ise üzgün yüzleri. 

 İşte bu karelerde bizim Sevimli Kütüphanemizden
Bakalım beğenecek misiniz?












































Bu sevimli okuma figürlerimizin ilham kaynağı ise Krokotak yine :D Ayrıntılara BURADAN ulaşabilirsiniz ;)





Yorumlar