Uzay Paketi

 Merhaba!
Bizimle birlikte uzaya yolculuk eder misiniz? Bugün sizlerle uzay temalı materyal ve fikir paylaşımında bulunmak istiyorum..Öncelikle  severek takip ettiğim sitelerden biri 3Dinosaurs'tan yayınlanan harika görsellerden bahsedelim. Sayma etkinliklerinden, dil etkinliklerine, örüntü ve hafıza oyunlarına kadar birçok çalışma sayfası var :) Dili İngilizce olsa da size güzel fikirler vereceğinden eminim. Uzay Paketi için tıklayın



Uzay konulu çalışmalarınızda çocuklarınızın öğrenim seviyelerine göre, Nasa Kids Club ve Google Sky, Google Earth web sayfalarından yararlanmanızı öneririm. Soyut kavramları bu şekilde somutlaştırabilirsiniz. Bu alanda var olan kaynakların çoğu İngilizce ama gerçekten güzel uygulamalar var. Bunlardan bir tanesi için tık tık :)




Twisty Noodle sitesinin de boyama sayfaları bir harika. Gezegenler astronot görsellerini buradan  bulabilirsiniz. Bu sayfalardan hafıza kartları yapabilirsiniz. 






Astronotlarla ilgili bir paket de burada!! Yine çizgi çalışması, renk, hafıza, gölge çalışmalarından oluşan bir set.








Piyasada uzayla ilgili  çok çeşitli kitaplar var. Fenerli kitaplar çocukların çok ilgisini çekiyor. Eğer "Uzay" konusunu proje kapsamında çalışıyorsanız proje boyunca ya da proje sonunda kendi mini kitabınızı da yapabilirsiniz.






Youtube'da uzayla ilgili birbirinden güzel videolar var. Gece ve gündüzün oluşumundan, gezegenlere, Ay'ın hareketlerine kadar. Yalnız çocuklara izletmeden önce siz izleyin. Meteor düşmesi, patlamalar ve uçsuz bucaksız görünen uzay çocukları tedirgin edebilir. Animasyon şeklinde sunulan videoları tercih edebilirsiniz. 






 




Konu ile ilgili etkinlik örneklerinden bazıları da burada :) Sizler de yaptığınız çalışmaları bizimle paylaşabilirsiniz.



solar system project



http://homeschoolarizona.blogspot.com.tr/



Layers of Earth's atmosphere diorama - very creative!


"Me on the Moon" Space Unit



Pamela Holderman: fly me to the moon
http://pamelaholderman.blogspot.com.tr/2013/02/fly-me-to-moon.html


Harika matematik etkinlik örnekleri
http://pythagoreionip.blogspot.gr/2013/01/blog-post_15.html?showComment=1358282572261




Bu görsellerden harika bir mobil yapabilirsiniz.

http://www.nickjr.com/printables/bg-solar-ornaments.jhtml
http://www.nickjr.com/crafts/bubble-guppies-solar-system.jhtml




Yorumlar