Pınar Kido’dan; ‘En çok İlgini Çekeni Çiz'




Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek olan “Pınar Kido Resim Yarışması” Türkiye’deki tüm ilköğretim öğrencilerini resim yapmaya davet ediyor. Yarışmaya katılan resimler arasından seçilecek 22 resmin sahibi; İstanbul’da düzenlenecek Sanat Haftası’na katılma hakkının yanı sıra dizüstü bilgisayar ödüllerini kazanacak. Aynı zamanda, yarışmaya en çok sayıda resim gönderen 10 ilköğretim okuluna masaüstü bilgisayar hediye edilecek.

28 yıldır olduğu gibi bu yıl da ilköğretim öğrencilerini hem sanatla buluşturan hemde ödüllendiren Pınar Kido Resim Yarışması’nın konusu “En Çok İlgini Çekeni Çiz” olarak belirlendi. Türkiye’deki bütün ilköğretim öğrencilerinin katılımına açık olan ve geçtiğimiz yıl 799.182 adetlik rekor düzeyde katılım alan Pınar Kido Resim Yarışması’nda jüri değerlendirmesi sonucunda seçilecek 22 resmin sahibi, dizüstü bilgisayar ödülünün yanı sıra, 21 – 25 Haziran 2010 tarihleri arasında Prof. Hüsamettin Koçan ve ekibi yönetiminde İstanbul’da gerçekleştirilecek Sanat Haftası’na katılma hakkına sahip olacaklar.

Pınar’ın hediyesi olan profesyonel resim malzemeleri ile gerçekleştirilecek resim atölyesi çalışmalarının düzenleneceği Sanat Haftası’nın sonucunda öğrencilere katılım sertifikası verilecek. Ayrıca Sanat Haftası boyunca öğrenciler, İstanbul’da düzenlenecek gezilere katılarak öğretim yılının yorgunluğunu üzerlerinden atarken, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı yakalayacaklar.

Öğrencilerin resim becerisini ortaya çıkarmayı ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Pınar Kido Resim Yarışması’na, en çok sayıda resim gönderen 10 okula da, birer adet masaüstü bilgisayar hediye edilecek.

En geç 30 Nisan 2010 tarihine kadar bireysel olarak veya ilköğretim okulları tarafından “Pınar Süt Mamülleri San. A.ş Kemalpaşa Asfaltı No:1 Pınarbaşı İzmir” adresine gönderilebilecek resimlerin ön elemesi, konusunda uzman bir seçici kurul tarafından yapılacak. Yarışmanın sonuçları, 9 Haziran 2010 tarihinden itibaren, yarışma ile ilgili detaylı bilginin de yer aldığı, www.pinar.com.tr sitesinde yayınlanacak.

Yorumlar