Evet Hayır Oyunu



Quantin Tarantino'nun son filmini izlerken filmin yarısında kendimi etkinlik tasarlarken bulmuştum. Filmde yetişkinler bir oyun oynuyorlardı. "Bence bu oyun çocuklara da uyarlanabilir" diye düşündüm. Belki de bu oyunun hazır hali piyasada vardı, bilemiyorum. Ama ben bu kolaylıkla yapılabilir dedim ve hemen kolları sıvadım. 


İlk olarak oyun için öğretmek istediğiniz kavramlara ya da konuya ait resim kartlarına ihtiyacınız olacak. Bunun yanında oyunu oynatmak için öğrencilerimizden tek istediğimiz şey Evet-Hayır soruları sorabilmeleri. Oyuna başlamadan önce bu cümlelere örnekler vermenizi, bu konuya biraz zaman ayırmanızı tavsiye ederim.

 Bir sonraki aşama ise öğrencilerimizin baş ölçüsüne uygun birkaç cm'lik şeritler kesip, iki ucunu birleştirmek. Tıpkı taç yapıyormuşuz gibi. Bu şeriti öğrencimizin başına yerleştirelim. Daha önceden hazırladığınız kartlarından birini öğrencimiz görmeyecek şekilde şeritin üzerine yapıştıralım. Evet, işte oldu! Şimdi amacımız öğrencimizin bu kartta ne olduğunu bulabilmesini sağlamak. Bunun için sınıf arkadaşları ona ipuçları verecek ama sadece Evet ve Hayır kelimelerini kullanarak... 

Hayvanlar

Mert: Uçabiliyor mu?
İzel: Evet
Mert: Gagası var mı?
İzel: Evet
Mert: Evde besleyebilir miyiz?
İZel: Evet
Mert: Muhabbet Kuşu mu?
İzel: Hayır
Mert: Muhabbet Kuşundan daha mı büyük?
İzel: Evet
Mert Konuşabiliyor mu?
İZel: Evet
Mert: Papağan!
İZel: Evet

 Resim kartlarını hazırlamak için http://www.eslflashcards.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz ya da bu site gibi flash kart sunan başka sitelerden de faydalanabilirsiniz. Kartların daha sağlam olması ve senelerce kullanılabilmesi için şeffaf folyo ile kaplamanızı öneririm. 

Sevgiler





Yorumlar