En şeker buzul bizimki :)


En şeker buzul bizimki tabiki :) Neden mi? Çünkü küp şekerlerden yapılıyor. Bu çok basit ve eğlenceli etkinliği mutlaka deneyin. İşe küp şeker biriktirmek başlayın :) Böyle bir çalışma için ortalama 1,5 kutu şeker harcanıyor. İgloların yapımı için önce plastik kaplar bulun. Biz, hem bulduğumuz kapların rengi görünmesin hem de şekerler kolay yapışsın diye önce kağıt havlu ile kapladık. Bu arada iglolar için şekerleri yapıştırmaya aşağıdan başlayın. Penguenlerimizi rulodan yaptık. Kar görüntüsü vermek için de elyaf kullandık :) Sizce de en şeker buzul bizimki olmamış mı?

Yorumlar

  1. Çok tatlı olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok şeker olmuş:)).Okulda yapıcağımız fen sergisi içinde bunu yapıcam ve çok hoş duracağından eminim:).

    YanıtlaSil
  3. Müthişşşş yh..Bu etkinlikle ödül alırsınız ssizz wowwww xdxdxdxdxd

    YanıtlaSil
  4. yapıştırıcı olarak ne kullandınız ?

    YanıtlaSil
  5. birkere o proje benim projemdir bunu hertürlü kanıtlarım size bu projeyi ben lise döneminde çalıştığım anaokuluna yapmıştım ve tam puan almıştım bunu siz üzerine konamazsınız bu projenin tüm emeği bana aittir herşeyiyle ben uğraştım ben çabaladım

    YanıtlaSil
  6. Sevgili İlayda
    Bloğumuz; etik ilkeleri gereği farklı kaynaklardan alınan ürünleri kaynak belirtmeden asla kullanmaz. Blogda yer alan diğer yazılarda da kaynaklara ait linkleri mutlaka görmüşsünüzdür. Kaynak belirtmediysek bu mutlaka bizim daha önce sınıflarımızda uyguladığımız bir çalışmaya aittir. Bu çalışmada da uygulamayı bizzat yaptığımız için aşamaları ayrıntılı olarak yazdık. Çekilen fotoğraf da kendi grubumun yıl sonu sergisine aittir. Bu tip sanat etkinliklerinin arasında birbirine çok benzeyen yüzlerce ürün var. Herhangi bir arama motoruna "şekerden buzul-iglo" yapımı ya da "igloo with sugar cubes" yazıp ararsanız; sizinde, bizimde, dünyada bu uygulamayı deneyen herkesinde aynı malzemeleri benzer şekilde kullanmış olduğunu göreceksiniz. Sizin için bir kaçı linki ben ekleyeyim isterseniz:
    http://www.delawarechildrensmuseum.org/fil/DCM@Home-Igloo.pdf
    http://www.eviminaltintopu.com/kup-sekerden-eskimo-evi-nasil-yapilir/
    http://www.onceokuloncesi.com/proje-grup-etkinlikleri/penguenler-kugular-32474.html
    Sizin çalışmanızın orjinal fotoğrafını gönderirseniz sizin yorumunuzu da seve seve yayınlarız ;)

    Sevgilerimizle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder