Dünya-Güneş-Ay :)

Dünya, Güneş ve Ay karşınızda :) Harika bir proje çalışması. İlköğretim 5. sınıf öğrencilerimle çalıştığımız bu konuyu, daha küçük yaştaki öğrencilerinizin seviyesine uyarlayabilirsiniz.

Etkinlik için gerekli olan malzemeler  oldukça basit. 3 tane balon. Atık kağıt,tuvalet kağıdı ya da gazete sayfaları, beyaz tutkal ve guaj boya. Şişirdiğinizde tam bir küre oluşturan balonları tercih etmelisiniz :D Eğer o balonlardan temin edemezseniz, şişirdiğinizde elips olan balonun şişirme yerini bastırarak bantlarsanız, küre şeklini elde edersiniz. (Ama bu büyük balonda işe yaramıyor.)

Balonları şişirdikten sonra beyaz tutkal sürüp kağıt parçalarını yapıştırın. Sonra kurumaya bırakın. Ben çok vaktim olmadığı için tuvalet kağıdı kullanmayı tercih ettim. Gazete kağıdı kullansaydım tekrar beyaza boyamam gerekecekti. Kuruma işleminiz bittikten sonra her bir nesneyi rengine uygun boyamaya başlayabilirsiniz.   

Boyama işleminden önce ya da sonra, öğrencilerinizden Güneş, Ay ve Dünya'nın en temel özelliklerini araştırmalarını ve yazmalarını isteyin. Birlikte hazırladığınız kartlara bu bilgileri yazsınlar.  Hazırladığınız tüm materyalleri bir mobile dönüştürün. Bunun için mukavva kullanabilirsiniz. 

Boyama yaparken gerçek resimlerden,atlastan, Dünya modellinden yararlanabilirsiniz. Dünya modeli üzerinde özellikle fazla zaman harcayın. Okyanusları, denizleri, kıtaları özellikle belirterek bu bilgilerin kalıcı olmasını sağlayın.
Hepsi bu kadar :D
İyi Eğlenceler

Yorumlar

  1. Güzel görünüyor. Daha fazla etkinlik, daha fazla fotoğraf isteriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder