"6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali"




Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde 24-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek
"6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na itafen düzenlenecek. Festival, 9 sahnede 8'i yabancı 5'i yerli tiyatro ve Devlet Tiyatroları'nın 6 bölgesinden 8 değişik oyun olmak üzere toplam 24 oyuna ev sahipliği yapacak. Açık hava oyunları dahil toplam 72 temsilin verileceği festivalde, 5 farklı başlık altında 15 atölye çalışması, bir forum ve bir de seminer gerçekleştirilecek. Festivalde, İsviçre, Rusya, İtalya, İsrail, Fransa, İspanya, Tataristan, İngiltere, Kosova, Almanya, İran'dan katılacak gruplar ile Türkiye'den Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar yer alacak. Festival, 24 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in öncülüğünde, katılımcı grupların ve binlerce çocuğun, Anıtkabir'i ziyareti ile başlayacak. Saat 12.30'da Kuğulu Park'ta düzenlenecek şenlik yürüyüşü ve saat 16.00'da Akün Sahnesi'nde Pionner Art Akrobasi Topluluğu'nun gösterisi ile festivalin açılışı gerçekleşecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu, hafta boyunca Başkentlilerle olmaya devam edecek. Büyük Tiyatro'da "Kerbela" adlı oyun, 20 Nisan'dan itibaren sahnelenmeye devam edecek. Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde çocuk oyunu "Narnia Günlükleri", 20 ve 21 Nisan'da matinede olacak. Sam Shepard'ın yazdığı, Pınar Kür'ün Türkçeye çevirdiği, Cem Emüler'in yönettiği "Aç Sınıfın Laneti" de aynı sahnede 21-22-23-24 Nisan'da seyredilebilecek.
Küçük Tiyatro'da Mehmet Akay'ın yazdığı yönettiği "Büyümek İstiyorum" ve "Hünkar ile Mimar", Şinasi Sahnesi'nde de "Bir Savaş Hikayesi" adlı oyun, hafta boyunca seyirciyle buluşacak.
Akün Sahnesi "Fosforlu Cevriye"nin ardından, Turgay Nar'ın kaleme aldığı, Laçin Ceylan'ın yönettiği "Gizler Çarşısı" adlı oyunu izleyenleriyle buluşturacak. Robin Hawdon'un yazdığı ve Hakan Çimenser'in yönetmenliğini yaptığı "Şahane Düğün" 20, 21, 22, 23 ve 24 Nisan'da Altındağ Tiyatrosu'nda olacak.
Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde çocuk oyunu "Bir Yaz Masalı" adlı çocuk oyunu 21 Nisan Çarşamba, "Pinokyo" ise 22-23 Nisan'da izlenebilecek.
Çetin Altan'ın yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "Islıkçı" adlı oyun, hafta boyunca İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde izlenebilecek.
Stüdyo Sahne'de "İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar", 75. Yıl Sahnesi'nde ise Ulviye Karaca'nın, yazıp yönettiği ve kukla tasarımını hazırladığı "Kırmızı Başlıklı Kız" adlı çocuk oyunu 20 ve 23 Nisan'da sahnelenecek.
"Krem Karamel" isimli oyun da hafta boyunca Oda Tiyatrosu'nda temsil edilecek.



Yorumlar