Mektup Yazalım

Ne güzeldir mektup yazmak... Mektubunun gelmesini beklemek...
Çocuklarımız mektup kültüründen biraz uzak olabilir. Malum günümüz şartlarında onların dikkatini çekecek bir ton şey var. Ancak onların dikkatini bu yönde çekmek de bizim elimizde. Örneğin ben bir arkdaşım vasıtasıyla Ankara'dan Manisa'nın bir köy okulundaki öğrencilerle mektup arkadaşlığı projesi başlattım. Bu hafta 3. mektubumuzu göndereceğiz. Çocuklar bu konuda çok heyecanlılar." Ne zaman cevabımızı yazacağız?" ya da "Mektubumuz ne zaman gelecek?" gibi sorular beni çok sevindiriyor. Köydeki çocuklar için de çok mutluyum.
 Her iki taraf da mektuplaşma sayesinde yeni dostluklar kuruyor, Türkçe'ye daha özen gösteriyor, ülkemiz hakkında bilgi sahibi oluyor. İnanın bana Ankara'da okuyup İstanbul'u sorduğumda Güney Doğu Anadolu'dan şehir arayan öğrenciler var :( Çocuklar mektuplaşma sayesinde bilgi alışverişi; en önemlisi de sevgi alışverişi yapıyorlar.
Ben de bu süreci onlar için daha eğlenceli yapabilmek için elimden geleni yapıyorum. Bunlardan bir tanesi onlara renkli mektup kağıtlarından bulmak. İşte onlardan bir kaçı...






Alıntıdır

Yorumlar